Jak se správně saunovat?
  • 15.5.2020

Sauna znamená příjemný relax a kromě toho působí blahodárně na vaše zdraví. Návštěva sauny působí na psychiku člověka, protože pomáhá uvolňovat hormony štěstí. Pozitivně působí i na obranyschopnost organizmu a posílíte díky ní kardiovaskulární systém. Návštěva sauny také přispívá k regeneraci a detoxikaci těla.

33-M-1

Obecně se doporučují čtyři fáze saunování: prohřátí, ochlazení, odpočinek a občerstvení. U fáze prohřátí je doporučená doba v sauně 5 až 15 minut, hlavní však je, aby se člověk cítil stále příjemně. Poté přichází na řadu ochlazení těla, které je nezbytnou součástí saunování. Po zchlazení rozehřátého těla nastává klidový režim - odpočinek. Pro tělo je důležité se s teplotní změnou vyrovnat a zklidnit, aby se mohlo připravit na další saunovací proces. Poslední fází je občerstvení. Při pocení se organismus dehydratuje, proto nezapomeňte doplnit tekutiny. 

V našem privátním relaxačním centru Wellness Slovany si můžete užívat klasické finské saunování v designové sauně. Těšíme se na vaši návštěvu.